Мисливський мітинг та засідання суду щодо "червонокнижного" статусу лося

Мисливський мітинг та засідання суду щодо "червонокнижного" статусу лося

Сьогодні під стіни Окружного адмінсуду на організований «Всеукраїнською мисливською спілкою», «Асоціацією користувачів мисливських та рибальських господарств» та іншими мисливськими організаціями  контрмітинг на противагу «зоозахисникам» вийшло близько 200 мисливців з різних регіонів України.

Вийшли аби продемонструвати незмінно мало чисельній спільноті «антимисливців», що нам не байдуже. Мисливцям не байдужа не лише доля лося, ми разом виступили проти ігнорування наших прав та панування «псевдоекологів» в мисливській галузі.

Ми дякуємо усім представникам мисливських господарств, колективів та груп, науковцям та  мисливцям які приєдналися до нас аби висловити свій протест ігноруванню прав мисливської громади, нашим постійним медіа-партнерам – газеті «Полювання та риболовля» та «Лісовому та мисливському журналу». Разом ми сила!

Щодо судового засідання по скасуванню протиправного Наказу Мінприроди про внесення лося до Червоної книги повідомляємо наступне. Засідання почалося о 15:00, на ньому «антимисливці» були присутні в повному складі, мисливців представляли лише керівництво «Асоціації користувачів мисливських та рибальських господарств» (С.А. Андросюк) та «Всеукраїнської мисливської спілки» (В.П. Новицький та керівник Полтавського підрозділу А.Ф. Дементій).«Асоціацію користувачів мисливських та рибальських господарств», справу котрої продовжує наша Спілка, і яка з 2017 року виступає проти безпідставної заборони полювання на лося і його подальшого включення до ЧКУ, залучено третьою стороною на боці позивача. Зауважимо, що нами були підготовані матеріали, які лягли в основу позову. Мінприроди залучило третьою стороною в позові радикальний антимисливський благодійний фонд – КЕКЦ (Керівник В.Є. Борейко). Клопотання про залучення заявлених нами свідків – науковців – суд не задовольнив.

Наступне судове засідання відбудеться в лютому, і ми віримо, що правда на нашому боці!