Вишки в РЛП "Міжрічинський" - хто і як здійснює тиск на мисливські господарства

До ГС «Всеукраїнська мисливська спілка» звернулись користувачі мисливських угідь Чернігівщини, яких змушують перенести спостережні вежі, розташовані в межах РЛП «Міжрічинський».

Як нам стало відомо, На Держекоінспекцію у Чернігівський області здійснює тиск керівник КЕКЦ В. Борейко, який підключив і Народного депутата О. Єднака.

Ми вже писали про те, що наявність на території об’єктів природно-заповідного фонду біотехнічних споруд, які використовуються для здійснення моніторингових заходів (в тому числі обліків), не суперечить вимогам Закону України «Про природно-заповідний фонд» в частині заборони будівництва споруд не пов’язаних з діяльністю об’єктів ПЗФ. Тому користувачі мисливських угідь мають повне право використовувати вежі у всіх вище перелічених цілях, окрім добування тварин. А фактів незаконного полювання за допомогою встановлених вишок Держекоінспекція не встановила, про що двічі повідомила на власному сайті.

Тому ГС "ВМС" направила звернення до Голови Чернігівської облради і Начальника ДЕІ у Чернігівський області:

Звернення по Чернігівським вежам

З відповіддю ДЕІ у Чернігівській області можна ознайомитися нижче:Відповідь ДЕІ

Детально про ситуацію з вежами на території РЛП "Міжрічинський" можна ознайомитися в матеріали Всеукраїнської газети "Полювання та риболовля" ТУТ