Звернення авторам Законопроекту 5302

Звернення авторам Законопроекту 5302

Законопроект 5302 – Не віділлються вовку овечі сльози.

Кажуть, кожен має займатися своєю справою. І народні депутати – не виключення. Недаремно їх «розділено» на Комітети, кожен з котрих має свої предмети відання. Знайомтеся – авторський колектив Законопроекту, що захищає «хижих та шкідливих тварин».

Ну от скажіть, невже у нас у сфері енергетики та житлово-комунальних послуг усе настільки добре, що аж три члени цього Комітету – нардепи Скороход Анна Костянтинівна («Партія «За майбутнє»), Юрченко Олександр Миколайович (позафракційний), Єфімов Максим Вікторович («ДОВІРА») вирішили кинути усі сили на захист хижих та шкідливих для мисливського господарства тварин? Уже й усі питання у житловій політиці і господарстві повирішував член Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування Балога Віктор Іванович («Партія «За майбутнє»)? Чи вже все гаразд у нас з гуманітарною політикою, що членкиня відповідного Комітету Констанкевич Ірина Мирославівна («Партія «За майбутнє») вирішила до них приєднатися?

От наприклад, депутат Івченко Вадим Євгенович («Батьківщина»), будучи членом Комітету з питань аграрної та земельної політики, мав би потурбуватися про негативні наслідки для особистого селянського (фермерського) господарства в результаті зростаючої чисельності вовка. Оскільки до предметів відання Комітету належить і лісове (відповідно і мисливське) господарство, пан Івченко мав би перейматися збереженням і відтворенням державного мисливського фонду, а не сприяти його знищенню шляхом захисту «хижих та шкідливих» тварин.

Депутат Батенко Тарас Іванович («Партія «За майбутнє»), будучи членом Комітету з питань бюджету, мав би подумати про те, за чиї кошти і хто буде регулювати чисельність «хижих та шкідливих тварин», якщо єгерській службі протягом року робити це без дозволу буде заборонено. Які економічні наслідки чекають сільське населення, адже саме особисті селянські господарства сьогодні є основними виробниками тваринницької продукції? А ця галузь вперше за 13 років вже стала збитковою!

Депутату Галушко Микола Леонідович («СЛУГА НАРОДУ»), що є членом Комітету з питань правоохоронної діяльності, варто би було подумати над сприянням боротьбі з браконьєрством загалом, а не прикриватись  нібито боротьбою з браконьєрством на вовка, забороняючи полювати на нього в не мисливський сезон.

Депутату Лубінцю Дмитру Валерійовичу («Партія «За майбутнє»), як члену Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій варто було б подумати над таким. А коли люди бояться вийти з домівок через нашестя вовків на села, чи коли єгерська служба перестане регулювати чисельність лисиць і нас чекатиме спалах сказу – як тоді бути з правом людей на безпечне для життя і здоров’я довкілля? Чи поспілкуватись з жителями Луганщини та Донеччини і дізнатись, як при забороні полювання на прифронтових територіях жителі просили дозволити саме регулювання чисельності «хижих та шкідливих тварин», від нашестя котрих потерпали.

Депутату Брагару Євгенію Вадимовичу («СЛУГА НАРОДУ»), члену Комітету з питань свободи слова, навіть не знаємо яке питання поставити. Рік тому він радив пенсіонерці продати собаку, аби сплатити рахунки за газ. Можемо припустити, що більше 10 домашніх собак, з’їдених нещодавно вовками на Прикарпатті, для нього «не біда»? Це ж саме стосується депутата Фельдмана Олександра Борисовича («ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ»), члена профільного для нас Комітету з питань екологічної політики та природокористування. Народний обранець, здається, готовий підписатись під будь-чим, що буде проти полювання як такого.

Зазвичай «зоозахисники», розробивши черговий Законопроект, шукають будь-яких депутатів, готових поставити свій підпис під їх «творінням». Звичайно, ніхто не може заборонити депутатам це робити. Однак, без обговорення можливих наслідків прийняття таких проектів зі спеціалістами у відповідній сфері, можна такої біди натворити, що й годі казати. Саме тому ми звернулись до кожного з авторів Законопроекту 5302 з обґрунтованою вимогою відкликати свій підпис під цим документом.

Звернення авторам Законопроекту 5302