Офіційне роз’яснення щодо мітингу 26.11.2018

ГС «Асоціація користувачів мисливських та рибальських господарств» (АКМтаРГ), справу котрої продовжує ГС «Всеукраїнська мисливська спілка», за останні півтора року організувала та провела п’ять мисливських мітингів, на які представники мисливської галузі вийшли, аби захистити свої права та висловити незгоду з діями влади.

Жодного разу під час проведення мітингів не відбувалось ніяких ексцесів,

 оскільки ми завжди розсилаємо учасникам Інструкцію щодо правил поведінки, здійснюємо реєстрацію присутніх. Крім того, 26.11.2018 під час мітингу під стінами Окружного адмінсуду Києва учасники мітингу від наших Громадських спілок відповідно до цієї інструкції були вдягнені в сигнальні жилети помаранчевого кольору.

Інструкція для учасників мітингу

Випадок з обливанням зеленкою одного з керівників пікету Павла Вишебаби, який до слова є представником ГО «Єдина планета», а серед заявлених організаторів мітингу такої організації не було, викликав значне обурення усієї громади – і «зоозахисників», і мисливців. Однак на опублікованих в мережі Facebook відео добре видно, що присутні на мітингу представники поліції наздогнали нібито винуватця інциденту і відпустили. Враховуючи зухвалу поведінку Павла Вишебаби під час зазначеного пікету, і той факт, що жоден з одразу ж опитаних нами учасників мітингу нібито винуватця інциденту не впізнав, а поліція його не затримала, ми не виключаємо, що акція була заздалегідь спланована кимось, однак розібратися в цьому – справа поліції. Пан Вишебаба був присутнім на судовому засіданні після проведення мітингу, продовжував здійснювати відео-зйомку, ознак погіршення стану здоров’я або наявних тілесних ушкоджень не демонстрував, та в будь-якому випадку зичимо йому міцного здоров’я і сил провести ще не одну «зоозахисну» акцію.

Щодо звинувачень у «перешкоджанні проведенню зоозахисного мітингу» шляхом «демонстрації спотворених в патологічній злобі і ненависті обличь» і інших протиправних дій за характеристикою прес-служби КЕКЦ. Ще раз зазначимо, якщо б дійсно полуп’яні мисливці були присутні на мітингу і перешкоджали проведенню акцій, представники поліції мали б затримати їх, а цього не відбулось. Можливо перешкоджанням проведенню мітингу став виклик «тітушок» з Національного корпусу Київ, які в агресивній манері почали провокувати мисливців і змусили їх покинути місце проведення акцій?

Отож робимо висновок, що КЕКЦ в черговий раз на біле говорить чорне, але ми впевнені, що правда на нашому боці.