Відшкодування збитків МГ внаслідок війни

Відшкодування збитків МГ внаслідок війни

Міндовкілля 05.10.2022  Наказом № 414 затвердило Методику визначення шкоди та збитків, заподіяних лісовому фонду внаслідок збройної агресії рф. У ній зокрема йдеться і про відшкодування збитків, завданих мисливському господарству.

Коментуючи прийнятий документ, Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець зазначив: «Ми прагнемо, щоб окупант сповна сплатив за своє свавілля. Враховуючи ту кількість злочинів, яку рф щодня вчиняє на нашій землі, відшкодовувати борги перед Українським народом росіянам доведеться не один десяток років».

Для визначення розміру шкоди завданої мисливському господарству за знищення чи пошкодження солонців, годівниць, посівів кормових культур рослин, мисливських вишок, вольєрів, вказівних знаків, інших біотехнічних споруд застосуватиметься фактична вартість, згідно даних бухгалтерського обліку, збільшена в п’ять разів.

Для визначення розміру прямої шкоди завданої певному виду мисливських тварин застосовуватиметься такса для обчислення розміру відшкодування, середньо ринкова ціна шкури і м’яса тварини.

Визначення розміру шкоди за знищення чи пошкодження гнізда, нори, іншого житла тварин, а також бобрової загати обчислюється за таксою на відповідний вид тварини, збільшеною у п’ять разів.

Визначення розміру шкоди за кожне знищене чи пошкоджене штучне гніздо мисливських птахів - за фактичною вартістю, збільшеною в десять разів

Окрім того документом передбачений порядок розрахунку розміру недоотриманого доходу (вигоди) мисливського господарства під час дії обмежень на тимчасово окупованих територіях.

З повним текстом документа можна ознайомитися за посиланням:

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1308-22#Text