Зміни в процедурі обміну «матроски»

Зміни в процедурі обміну «матроски»

23.12.2022р набрав чинності Наказ №499 Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України «Про затвердження Порядку видачі посвідчень мисливця і щорічних контрольних карток обліку добутої дичини і порушень правил полювання».

Що ж змінилось?

Відтепер громадяни України можуть отримати посвідчення мисливця і контрольну картку («матроску») незалежно від їх задекларованого/зареєстрованого місця проживання.

Для цього можна звернутись або до територіального органу Держлісагентства, або до ЦНАПу населеного пункту (у разі його наявності). У другому випадку співробітники ЦНАПу зобов’язані не пізніше наступного робочого дня передати подані документи до Держлісагентства або його територіального органу.

Подати заяву-анкету на отримання посвідчення мисливця можна і в електронній формі.

В рамках співпраці Держлісагентства з МВС складання іспитів на отримання посвідчення мисливця буде супроводжуватися фото- і відеофіксацією, а в подальшому планується адаптувати для цих цілей програмний продукт, що використовується для складання іспитів водія.

Окрім цього Голова Держлісагентства Ю. Болоховець повідомив, що відомство працює над створенням системи «Мисливець», яка покликана об’єднати усі регіональні бази і стати зручною платформою для мисливців.