Законотворча діяльність - за участі мисливської громади!

Законотворча діяльність - за участі мисливської громади!

Вчора, 08 листопада, у стінах Верховної Ради відбулося відразу дві взаємопов'язані події

– особистий прийом громадян Головою підкомітету з питань лісових ресурсів, об'єктів тваринного та рослинного світу, природних ландшафтів та об'єктів природно-заповідного фонду Верховної Ради України народним депутатом Дзюбликом Павлом Володимировичем, а також  голосування Законопроекту його ж авторства № 6598 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо імплементації положень деяких міжнародних угод та директив ЄС у сфері охорони тваринного та рослинного світу)".

З приводу першого, пройшла зустріч представника «Всеукраїнської мисливської спілки» з депутатом Дзюбликом. П.В. Від усієї мисливської громади народному обранцю були передані письмові вимоги щодо неприпустимості законотворчої діяльності у сфері охорони та раціонального використання тваринного світу без участі мисливської спільноти, зокрема стосовно необхідності редагування згубних для галузі законопроектів №№ 6598 і 7267. Також депутат був поінформований про складну ситуацію із захистом диких тварин від браконьєрів та недобросовісних сільгоспвиробників. Зауваження та пропозиції Спілки було прийнято та отримано обіцянку порушити вищезазначені питання на державному рівні з долученням до подальшої законотворчої діяльності представників мисливської громади.

Того ж дня народні депутати розглянули проект Закону №6598. Головуючий поставив законопроект на рейтингове голосування, результати якого показали недостатню кількість народних депутатів, які готові підтримати законопроект.

Рішення щодо даного законопроекту буде прийнято на пленарному засіданні наступного пленарного вівторка – 20 листопада.

Шановні мисливці, не будьте байдужими, слідкуйте за політичним життям галузі та беріть в ньому активну участь!